E-Library

Industria e turizmit dhe sfida për partneritet me akademinë

Departamenti i Menaxhimit dhe Marketingut organizoi një workshop, në kuadër të lançimit të projektit të UET-së, “Projektimi i ofertës turistike bazuar në perspektivën e zhvillimit të […]

Nga Pabarazia te Populizmi, Politikja e së majtës shqiptare në “sitën” e studiuesit Florian Çullhaj

Në ambientet e Universitetit Europian të Tiranës u mbajt promovimi i librit “Nga barazia te Populizmi, Politikja e së majtës shqiptare” i pedagogut dhe studiuesit të shkencave politike, Dr. […]

Një lloj i ri Universiteti

Universiteti “Al-Karaouine” konsiderohet nga libri i rekordeve botërore “Guinness” si universiteti më i vjetër në botë i themeluar në 859 pas vdekjes së Krishtit në Fez […]

Si mundet zëri i qytetarëve të ndihmojë të drejtat digjitale?

Digjitalizimi i qyteteve tona ngre pyetje kritike për cilësinë e jetës dhe demokracinë që duam që qytetet tona të sigurojnë! Zhvillimi i burimeve për mbështetjen e […]

Projektligji për mbështetjen e startup-eve inovative

Pas vitesh të tëra punë për ekosistemin e startup-eve, më në fund edhe në hapësirën ligjore shqiptare, do të kemi një ligj të veçantë për mbështetjen […]

Brukseli, Dublini, Sofja dhe Tirana janë përzgjedhur si qytetet pilote në kuadër të projektit “Korniza qeverisëse për të drejtat digjitale”

Brukseli, Dublini, Sofja, Tirana – 25 Mars 2022 – Katër qytete evropiane janë përzgjedhur për të pilotuar projektet e të drejtave digjitale në bashkëpunim me qeveritë. Këto qytete do të […]

Digjitalizimi dhe Inovacioni në Tiranë

Tirana është kthyer në qendrën më inovatore të vendit, me plot hapësira ku të rinjtë dhe të rejat mund të zhvillojnë aftësitë e tyre teknologjike apo edhe […]

Korniza Qeverisëse për të Drejtat Digjitale

Korniza qeverisëse për të drejtat digjitale është një projekt pilot i Koalicionit të Qyteteve për të Drejtat Digjitale, UN_Habitat, Eurocities, Qytetet e Bashkuara dhe Qeveritë Lokale – UCLG së bashku me […]

University as a driving force for quadruple helix-based innovation ecosystems

The Antwerp region is the economic engine of Flanders, thanks to its world port, the second largest chemical cluster, a strong creative sector and a shared […]

Quadruple helix approach to accelerate the transfer of research and innovation results to regional growth

Innovation and knowledge have been given different roles and weights in the growth economic theories of the last century. This report investigates the theory and the […]

The role of media organisations in supporting media literacy

Media and information literacy (MIL) is essential to enable citizens’ ability to think critically and click wisely. As UNESCO puts it: “Media and information literacy is […]

BLOG: ALEANCAT DHE KOALICIONET E SHOQËRISË CIVILE

Autorë: Blerjana Bino, Gentian Elezi, Konsulentë të Menaxhimit të Njohurive Saimir Musta, LevizAlbania Ky artikull analizon tematikën e aleancave dhe koalicioneve vendore në kontekstin e shoqërisë […]
Join USIA