Articles

17/11/2022

Quadruple helix approach to accelerate the transfer of research and innovation results to regional growth

Innovation and knowledge have been given different roles and weights in the growth economic theories of the last century. This report investigates the theory and the […]
17/11/2022

The role of media organisations in supporting media literacy

Media and information literacy (MIL) is essential to enable citizens’ ability to think critically and click wisely. As UNESCO puts it: “Media and information literacy is […]
17/11/2022

BLOG: ALEANCAT DHE KOALICIONET E SHOQËRISË CIVILE

Autorë: Blerjana Bino, Gentian Elezi, Konsulentë të Menaxhimit të Njohurive Saimir Musta, LevizAlbania Ky artikull analizon tematikën e aleancave dhe koalicioneve vendore në kontekstin e shoqërisë […]
16/11/2022

WP6– Piloting University to Policy Cooperation through Policy Labs & Policy Challenge Fund

Roundtable with the QH network and policy sector: Collaboration with policy: Increasing demand for quality research output by policy. Policy proposals by students as part of […]
16/11/2022

WP5 – Piloted University to Business Cooperation through “Second a Researcher” Programme

In addition to capacity building programmes for the target groups: USIA staff, lecturers, researchers, master students and PhD Students, two other programmes are beneficial to targeting […]
26/09/2022

Gra si ti/ Teuta Xhindi, statisticienia me sytë nga dixhitalizimi

Bazuar në një studim, janë 5 fusha të propozuara specifike në STEM, të cilat aktualisht propozohen për tu vijuar studimet, si: Data Science, Internet of things, […]
15/09/2022

Drejt UNIVERSITETEVE 4.0./ Oportunitete zhvillimi, vlera të reja shkencore dhe punësimi

Në gjithë historinë njerëzore nuk ka ndodhur asnjëherë që njerëzimi të përballet me sfida kaq të mëdha, të cilat me një shpejtësi kozmike po e ndryshojnë […]
21/07/2022

Përgjegjësia sociale e institucioneve të Arsimit të Lartë

Ligji i Arsimit të Lartë në Republikën e Shqipërisë përcakton në kuadër të misionit të arsimit të lartë se institucionet e arsimit të lartë duhet të […]
21/07/2022

Nevila Xhindi: Kur akademia ‘mëson’ politikën. Refleksione mbi librin “ Drejt një krize të re” të Prof. Anastas Angjeli dhe Ardian Civici

Kur mora ftesën për promovimin e librit, ndonëse një pasdite e nxehtë vere, u ndodha në sallë ndër të parët. Tek dera takoj zëdhënësen e ministres […]
Join USIA