Articles

07/12/2022

Industria e turizmit dhe sfida për partneritet me akademinë

Departamenti i Menaxhimit dhe Marketingut organizoi një workshop, në kuadër të lançimit të projektit të UET-së, “Projektimi i ofertës turistike bazuar në perspektivën e zhvillimit të […]
07/12/2022

Nga Pabarazia te Populizmi, Politikja e së majtës shqiptare në “sitën” e studiuesit Florian Çullhaj

Në ambientet e Universitetit Europian të Tiranës u mbajt promovimi i librit “Nga barazia te Populizmi, Politikja e së majtës shqiptare” i pedagogut dhe studiuesit të shkencave politike, Dr. […]
07/12/2022

Një lloj i ri Universiteti

Universiteti “Al-Karaouine” konsiderohet nga libri i rekordeve botërore “Guinness” si universiteti më i vjetër në botë i themeluar në 859 pas vdekjes së Krishtit në Fez […]
07/12/2022

Si mundet zëri i qytetarëve të ndihmojë të drejtat digjitale?

Digjitalizimi i qyteteve tona ngre pyetje kritike për cilësinë e jetës dhe demokracinë që duam që qytetet tona të sigurojnë! Zhvillimi i burimeve për mbështetjen e […]
07/12/2022

Projektligji për mbështetjen e startup-eve inovative

Pas vitesh të tëra punë për ekosistemin e startup-eve, më në fund edhe në hapësirën ligjore shqiptare, do të kemi një ligj të veçantë për mbështetjen […]
07/12/2022

Brukseli, Dublini, Sofja dhe Tirana janë përzgjedhur si qytetet pilote në kuadër të projektit “Korniza qeverisëse për të drejtat digjitale”

Brukseli, Dublini, Sofja, Tirana – 25 Mars 2022 – Katër qytete evropiane janë përzgjedhur për të pilotuar projektet e të drejtave digjitale në bashkëpunim me qeveritë. Këto qytete do të […]
07/12/2022

Digjitalizimi dhe Inovacioni në Tiranë

Tirana është kthyer në qendrën më inovatore të vendit, me plot hapësira ku të rinjtë dhe të rejat mund të zhvillojnë aftësitë e tyre teknologjike apo edhe […]
07/12/2022

Korniza Qeverisëse për të Drejtat Digjitale

Korniza qeverisëse për të drejtat digjitale është një projekt pilot i Koalicionit të Qyteteve për të Drejtat Digjitale, UN_Habitat, Eurocities, Qytetet e Bashkuara dhe Qeveritë Lokale – UCLG së bashku me […]
17/11/2022

University as a driving force for quadruple helix-based innovation ecosystems

The Antwerp region is the economic engine of Flanders, thanks to its world port, the second largest chemical cluster, a strong creative sector and a shared […]
Join USIA