E-Library

USIA Manual European University of Tirana

In the framework of WP2 – Design & Development of knowledge transfer and innovation brokerage unit in Albanian HEIs (USIA), under the coordination of the European University […]

USIA Manual Mediterreanean University of Albania

In the framework of WP2 – Design & Development of knowledge transfer and innovation brokerage unit in Albanian HEIs (USIA), under the coordination of the European University […]

Digital Tirana

There are a large number of programs built for young people and startups offered by various ecosystem actors. You should search to find the right one […]

Call for application – LAUNCHPAD

👉LAUNCHPAD is a program of the Faculty of Natural Sciences, in collaboration with TechSpace, which has at its center the incubation of #Startups, based on the […]

Gra si ti/ Teuta Xhindi, statisticienia me sytë nga dixhitalizimi

Bazuar në një studim, janë 5 fusha të propozuara specifike në STEM, të cilat aktualisht propozohen për tu vijuar studimet, si: Data Science, Internet of things, […]

Drejt UNIVERSITETEVE 4.0./ Oportunitete zhvillimi, vlera të reja shkencore dhe punësimi

Në gjithë historinë njerëzore nuk ka ndodhur asnjëherë që njerëzimi të përballet me sfida kaq të mëdha, të cilat me një shpejtësi kozmike po e ndryshojnë […]

Përgjegjësia sociale e institucioneve të Arsimit të Lartë

Ligji i Arsimit të Lartë në Republikën e Shqipërisë përcakton në kuadër të misionit të arsimit të lartë se institucionet e arsimit të lartë duhet të […]

Nevila Xhindi: Kur akademia ‘mëson’ politikën. Refleksione mbi librin “ Drejt një krize të re” të Prof. Anastas Angjeli dhe Ardian Civici

Kur mora ftesën për promovimin e librit, ndonëse një pasdite e nxehtë vere, u ndodha në sallë ndër të parët. Tek dera takoj zëdhënësen e ministres […]

Standardizimi i kërkimit shkencor dhe inovacionit – dokumenti i ri i BE si një detyrë e radhës për Shqipërinë drejt integrimit

Fillimi zyrtarisht i negociatave me BE është një hap historik që na afron më shumë me aspiratën tonë europiane. Por, ndryshe nga sa mund të mendohet, […]

EU for Innovation

‘EU for Innovation‘ in Albania is funded by the European Union with additional support from the German FederalMinistry for Economic Cooperation and Development(BMZ) as well as the Swedish International DevelopmentCooperation Agency (Swedish Government). In order to achieve the stated objectives, the project is working with three main stakeholdergroups: start-ups and growing start-up companies, innovation support organisations (ISOs) (incubators, accelerators, researchinstitutes and universities), government stakeholders and agencies.   For more visit http://euforinnovation.al/ 

Tirana Inc.

Tirana Inc. is an initiative of Albanian universities, established in the framework of EU for Innovation programme, implemented by GIZ and Preneurz.Amsterdam, and supported by the […]

Business Magazine

This is a media dedicated to entrepreneurship in Albania. Business Magazine Albania  constitutes an online platform which includes a periodical publication of business related articles and […]
Join USIA